TSBB16 Examination 2015
Fortsatt tentamen för studenter som läste kursen TSBB16 2015
Information till studenter som var registrerade på TSBB16 under 2015 vad gäller tentamen finns här
Kursen har följande obligatoriska examinationsmoment
- LAB1 (1,5 hp) som betår av 3 obligatoriska laborationer.
- UPG1 (1 hp) en muntlig examination. Genomförs i slutet av läsperioden i grupper om 6 studenter under 45-50 min. Kommer att vara fokuserad på uppgifter som genomförts vid laborationerna.
- TEN1 (1,5 hp) en skriftlig tentamen. Kommer att ha en annan omfattning och utformning än tentorna i TSKS09.
Laborationer
Kursmomentet LAB1 består av tre obligaroriska laborationer, och för att bli godkänd på LAB1 ska alltså samtliga 3 laborationer vara godkända. Samtliga tre laborationer är schemalagda för var och en av de 8 studentgrupperna (I2a-I2f, samt Ii2a och Ii2b) men kräver att studenterna aktivt anmäler sig till respektive laboration enligt instruktioner här. För att bli examinerad i LAB1 vid andra tider, kontakta examinator. Detta görs i normalt endast i samband med ordinarie omexamination av kursens skriftliga tentamen.Muntlig examination
Den muntliga examinationen (UPG1) genomförs i slutet av läsperioden, innan tentmensperioden. Den sker i grupper om (upp till) 6 studenter i varje grupp i ett seminarium om 45-50 minuter per grupp. Denna examination är fokuserad på laborationerna, deras förberedelseuppgifter, de uppgifter som genomfördes under laborationen och de resultat som erhölls.
Under seminariet kommer varje student att få redodöra för de nämnda aspekterna (förberedelser, genomförda övningar och resultat) som berör ungefär en halv laboration. Alla studentern som deltar förväntas kunna redogöra för samtliga delar av samtliga laborationer, vem som redogör för vad bestäms först vid seminariets inledning.
Inledningsvis kommer varje student att få frågan/uppmaningen: Berätta vad som hände under din del av laborationen. Beroende på utfallet av detta kommer kompletterande frågor som bygger på de frågeställningar som finns i förberedelserna och genomförandet av respektive laboration. Dessa frågor kan variera från grupp till grupp. Eftersom varje student bara kan få en begränsad tid (7-8 minuter) är det viktigt att redogörelserna görs koncisa.
Examinationssemiariet leds av en lärare eller annan behörig personal. Det kan förkomma att redogörelserna under seminariet spelas in för att dokumentera vad som sagts. Om och när det sker avgörs av kursens examinator. Resultatet av den muntliga examinationen är godkänd (G) eller underkänd (U), se kursplanen i studiehandboken. Resultatet meddelas kort efter att samtliga seminariet för läsperioden har hållits.
Seminarierna hålls på de tider som anges i schemat för varje klass, men anmälan till seminarierna ska ske på samma sätt som till laborationerna, dvs. anmälan sker i huvudsak klassvis men med möjlighet att byta mellan klasserna i mån av plats. Studenter som blivit underkända vid den muntliga examinationen eller inte deltagit i de ordinarie examinationsseminarier som anordnats under läsperioden kan erhålla muntlig examination i samband med kursens omtentamen. Information om detta meddelas av kursens examinator i god tid innan varje sådant tillfälle.
För att kunna genomföra examinationen på ett rimligt sätt ska samtliga tre laborationer vara genomförda innan seminariet. Endast studenter som blivit godkända på alla tre laborationerna får anmäla sig till ett examinationsseminarium.
Vid examinationsseminariet får du ta med dina egna exemplar av laborationsguiderna, med anteckningar i. Tips: förbered en sammanfattning som går att dra på ett par tre minuter av varje halva av laborationerna som svar på den inledande frågan.
För att få delta i examinationssemiariet måste varje student kunna uppvisa giltigt id-kort från LiU (på samma sätt som vid skriftlig examination).
Anmälan till examinationsseminarium
Seminarier för UPG1 hålls i samband med kursavslutning. För att bli examinerad i UPG1 vid andra tider, kontakta examinator. Dessa seminarier hålls i normalt endast i samband med ordinarie omexamination av kursens skriftliga tentamen.
Skriftlig examination
Den skriftliga examinationen omfattar samtliga kursmoment i kursen: föreläsningar, den anvisade kurslitteraturen, exempelsamlingen och laborationerna. Den är uppdelad i en A-del som tar upp grundläggande begrepp och metoder som förekommer i kursen och en B-del som innehåller räkneuppgifter.
Tidigare tentamen
- Övningstenta #1
- Övningstenta #2
- Övningstenta #3
- Tentamen 2015-10-28
- Tentamen 2016-01-07
- Tentamen 2016-08-24
- Tentamen TEN1 2016-10-28 (TEN2 samma datum)
- Tentamen TEN1 2017-01-07 (TEN2 samma datum)
- Tentamen TEN1 2017-08-23 (TEN2 samma datum + Lösningsförslag)
- Tentamen TEN1 2018-01-03 (TEN2 samma datum + Lösningsförslag)
- Tentamen TEN2 2018-04-04 + Lösningsförslag
- Tentamen TEN2
2019-01-08 + Lösningsförslag
(OBS: Detta var kursens sista
tentatillfälle!)